Samenvatting maken

Samenvatting maken

Je Samenvatting is het eerste dat de lezer leest, hierop baseert hij zijn eerste indruk. Zorg dus dat die goed is. Maak een goed kloppend verhaal van je samenvatting (en zorg dat je al in de samenvatting positief scoort op beoordelingscriteria). Neem daarna je rapport door en zorg dat het verhaal uit je samenvatting makkelijk herkenbaar is in je rapport.

De samenvatting is vaak het enige dat gelezen wordt van je rapport. Zorg dus dat het een goed leesbaar verhaal is dat de lezer kan begrijpen zonder de rest van het rapport te lezen. Wat is de kernboodschap die je wilt overbrengen? Antwoord: de hoofdpunten uit het advies. Die moeten er dus in! Vat je advies bijvoorbeeld samen in een bullet-list van ongeveer vijf punten.

Wek de interesse van de lezer door meteen aan het begin het dilemma duidelijk te maken: wat is het probleem en wat kun jij bijdragen aan de oplossing?

TIP: schrijf de samenvatting al voordat je rapport klaar is. Zo krijg je een rode draad: wat is de essentie van wat je wilt vertellen? In je rapport kun je hierop dan dieper ingaan.

Check en verbeter je samenvatting

Met onderstaande rubric kun je je samenvatting beoordelen en verbeteren.

Onvoldoende Matig Voldoende Goed Zeer Goed
Een serieuze Samenvatting ontbreekt. Samenvatting geeft niet de hoofdpunten van het rapport helder weer. Samenvatting is als zelfstandige tekst prima te begrijpen. Als ‘Voldoende’, plus: -hoofdpunten van het advies zijn concreet gemaakt.  Als ‘Goed’, plus: -overtuigende onderbouwing van advies.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Bedrijfsgegevens

Email: scriptiehulp2800@gmail.com

Telefoon: 06 41 67 21 52

 

KvK 20134168

Bankrekening ASN Iban: 

NL93ASNB0706853911

BTW-nummer 1519.89.680.B01

Algemene voorwaarden klik hier

 

Download de flyer

Download
Flyer Werken en afstuderen
Advertentie ScriptiehulpverlenerMD_werke
Adobe Acrobat document 455.5 KB

Partners: