Communicatie cases

Een communicatie case is een handige inspiratiebron voor je communicatie-scriptie. Ook is een case vaak bruikbaar als casus voor je onderzoek. Hieronder een aantal communicatie cases: 

 

Case: een asielzoekerscentrum in Broekhoven

Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers heeft B&W van De gemeente Broekhoven benaderd met de vraag of de gemeente 250 asielzoekers kan opvangen. Een voormalig klooster zou als locatie kunnen dienen; het gebouw staat al enkele jaren leeg. 

Het college van B&W staat niet onwelwillend tegenover het verzoek. Aan de hand van een ambtelijke notitie heeft een - besloten - vergadering plaatsgevonden van de raadscommissies voor Volkshuisvesting en Sociale Zaken. In deze vergadering blijkt een meerderheid het voorstel om de vestigingsmogelijkheid nader te onderzoeken te steunen. Wethouders vinden wel dat 'Er draagvlak moet zijn onder de bevolking'.

Je bent als communicatieadviseur werkzaam bij de gemeente Broekhoven. De wethouders van Volkshuisvesting en Sociale Zaken vragen je mee te denken over de communicatie rond deze kwestie. Download hieronder de complete case.

Download
Communicatie case overheidscommunicatie: een asielzoekerscentrum in Broekhoven
Case communicatie asielzoekerscentrum ge
Microsoft Word document 18.5 KB

Galjaardcase: Burgers denken mee over de toekomst van Borne 

 

Meebeslissen over de toekomstvisie van een gemeenschap. Het kan, het is gebeurd: in Borne. In het interactieve traject MijnBorne2030 draaide alles om het managen van verwachtingen en om het vertrouwen in samenwerking.

Download hieronder de complete case. 

 

Download
Galjaardcase: Burgers denken mee over de toekomst van Borne
GALJAARDCASE gemeente Borne.pdf
Adobe Acrobat document 380.8 KB
Download
Marketing case: Hollland Art Fair
Lange tijd waren kunst en marketing elkaar uitsluitende categorieën: een kunstenaar hield zich niet bezig met zoiets ‘plats’ als het vermarkten van zijn werk. Inmiddels denken de meesten daar genuanceerder over. En ook de professionele marketing van allerlei kunstmanifestaties, zoals kunstbeurzen, wordt steeds gewoner. Deze marketingcase van Piet Hein Coebergh en Gervaise Goebergh over de Holland Art Fair gaat in op het gebruik van PR en daaraan gekoppeld relatiemanagement.
Case_relatiemanagement_Holl_Art_fair.pdf
Adobe Acrobat document 274.7 KB

Bedrijfsgegevens

Email: scriptiehulp2800@gmail.com

Telefoon: 06 41 67 21 52

 

KvK 20134168

Bankrekening ASN Iban: 

NL93ASNB0706853911

BTW-nummer 1519.89.680.B01

Algemene voorwaarden klik hier

 

Download de flyer

Download
Flyer Werken en afstuderen
Advertentie ScriptiehulpverlenerMD_werke
Adobe Acrobat document 455.5 KB

Partners: